Finans ve Banka

Nakit Avans Nedir? Nakit Avans Limiti Ne Kadar?

Nakit avans nedir? Bankaların nakit avans limitleri ne kadar? Nakit avans hesaplaması nasıl yapılır? Taksitli nakit avans hangi bankalarda var?

Bankalardan çekilebilecek nakit avans limitleri tutarı 2020 yılı itibariyle müşterilere verilen kredi kartı limiti ile sınırlıdır. Genellikle nakit avans kredili mevduat hesabı ile karıştırılır. Nakit avans müşterilerin kredi kartlarında kalan o anki mevcut limit kadardır ve dolayısıyla sürekli değişkendir. Örneğin bir müşterinin kredi kartında 10.000 TL limit kalmışsa o an için nakit avans limiti 10.000 TL’dir ancak ertesi gün yapılacak harcamalar ile bu limit düşebilir.

Kredili mevduat hesabı limiti ise her müşterinin kendi kredi limitine göre banka tarafından tanımlanan ve genellikle acil harcamaların yapılabilmesi için kullanıldığından düşük tutarlı limitlerde tanımlanan bir kredi kolaylığıdır. Kredi mevduat limiti nakit avansa göre genellikle daha düşüktür ancak buna karşın faizleri de nakit avansa göre daha düşüktür. Ancak nakit avans daha uzun ve esnek yollarla ödenirken kredili mevduatın en geç 1 ay içerisinde müşteri tarafından kapatılması gerekir. Aksi durumda müşteriye kredili mevduat faizi yanında gecikme faizi de yansıtılır.

Nakit Avans Nedir?

Kredi kartınızdan limitiniz dahilinde ATM’den nakit olarak çektiğiniz paraya nakit avans denir. Hesabınızda olmayan fakat kredi kartınızdan çektiğiniz bu parayı hem nakit avans çekim ücreti ödeyerek hem de belirli bir oranda faiz ödeyerek bankaya dönem sonunda ödemeniz gereklidir.

Nakit Avans Hesaplama

Nakit avans hesaplama yaparken her bankanın kendine göre bir formülü vardır ama ortalama nakit avans faizi hesaplama için %1.25 oranını kabul edebilirsiniz. Örneğin; 1000 TL taksitli nakit avans çekip 3 ayda ödeyecekseniz aylık 343 TL’den 1.030 TL olarak bankaya ödeyebilirsinz.

Bankaların Nakit Avans Limitleri

Bazı bankaların nakit avans limitleri aşağıdaki gibidir.

Akbank Nakit Avans Limiti

Akbank müşterilerinin kullanabileceği nakit avans miktarı üç farklı ürün tipine göre değişiklik gösteriyor. Akbank kredi kartı olan müşterilerine üç farklı nakit avans imkanı sunuyor:

  • Akbank cash para ile banka müşterileri isterlerse alışverişlerinde puan yerine cash para biriktirebiliyor. Müşteriler kredi kartlarında biriken bu tutarı daha sonra isterlerse nakit olarak çekebiliyor. Müşteriler ne kadar çok kredi kartı harcaması yaparsa hesaplarında o kadar çok cash para birikiyor.
  • Akbank nakit avans ile müşteriler maksimum 40 güne kadar kredi kartı limitleri kadar nakit avans kullanabilir. Örnek olarak 1000 TL nakit avans çeken bir kişi bu parayı 20 gün sonra öderse 1021,70 TL veya 40 gün sonra öderse 1032,90 TL olarak geri ödeyebiliyor.
  • Akbank taksitli nakit avans ile banka müşterileri kredi kartlarında kalan limit tutarı kadar parayı 6 ay ile 12 ay arası vade ile kullanabiliyor. Örneğin kartından 3000 TL nakit avans kullanan birisi 6 ayda aylık 529,81 TL veya 12 ayda her ay 278,13 TL taksitle nakit avans taksiti ödüyor.

Ziraat Bankası Nakit Avans Limiti

Ziraat Bankası’nın müşterilerine verdiği nakit avans limitleri aynı şekilde müşterilerin kredi kartı limitleri ile sınırlı. Ancak Ziraat Bankası kredi kartı ancak taksitsiz nakit avans işlemine izin veriyor. Buna karşın banka tarafından nakit avans işlemlerine uygulanan faizler diğer bankalardan daha düşük.

Yapı Kredi Bankası Nakit Avans

Yapı Kredi Bankası tarafından müşterilere sunulan nakit avans imkanı müşterilerine taksitsiz veya taksitli kredi kartından para çekebilme imkanı sunuyor. Yapı Kredi bankasından çekilebilecek nakit avans müşterinin o anki kredi kartı limiti kadar. Diğer yandan çekilebilecek nakit avans sayısında bir sınırlama yok. Müşteri aynı anda veya aralıklarla kredi kartından nakit veya taksitli avans çekebilir. Ancak burada çekilen toplam avansların müşteri kredi kartı limitini aşmaması gerekiyor.

QNB Finansbank Nakit Avans

QNB Finansbank müşterilerinin kullanabileceği nakit avans birçok bankanın üzerinde 18 aya kadar taksitlendiriliyor. Ancak banka en fazla 4000 TL ye kadar taksitli nakit avans limiti belirlemiş durumda.

İş Bankası Nakit Avans

İş Bankası kredi kartı sahipleri için nakit avans sınırı 15.000 TL olarak belirlenmiş. İş Bankası müşterileri 5 ile 12 ay arası vadede taksitli nakit avans kullanabiliyor.

Garanti Bankası Nakit Avans

Garanti Bankası müşterilerinin kredi kartlarında kullanabileceği nakit avans sınırı müşteri kredi kartı limiti kadar. Ancak müşteriler günlük olarak en fazla 10.000 TL nakit avans çekebiliyor.

Denizbank Nakit Avans

Nakit avans için Denizbank müşterilerinin çekebileceği para kredi kartı limiti ile sınırlı olup azami olarak 12 ay vade yapılıyor. Denizbank nakit avans faiz oranı ise aylık %1,75.

HSCB Nakit Avans

HSCB kredi kartı sahiplerinin nakit avans işlemlerinde banka şubeleri, ATM’ler, internet bankacılığı veya telefon bankacılığı aracılığı ile hizmet veriyor. HSCB’de müşterilerin nakit avans limiti kredi kartı limiti kadar olsa da günlük nakit olarak en fazla 12.000 TL çekebiliyorlar.

Vakıfbank Nakit Avans

Vakıfbank’tan çekilebilecek nakit avans banka müşterileri tarafından 3 ile 12 ay arasında taksitlendirilebilir. Müşteriler kredi kartlarındaki güncel kalan limit kadar nakit avans çekebilirler. Diğer yandan ek kart sahipleri de ana kartın limiti kadar nakit avans çekebilir.

ING Bank Nakit Avans

ING Bank kredi kartı sahipleri için nakit avans kullanım imkanı kredi kartları ile taksitli veya nakit olarak mümkün. ING Bank nakit avans için müşterileri tüm ING şubelerini, ATM ve başka banka ATM’lerini kullanabilir.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu