Finans ve Banka

Bankalardan Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Bankalardan döviz hesabı açma işlemleri, müşterisi olunan bankanın şubelerinden yapılabilmektedir. İnternet bankacılığı ile mobil uygulamaların gündeme gelmesi sayesinde bankalardan döviz hesabı açma işlemleri mobil uygulamalar üzerinden, şubeye gitmeden de yapılabilmektedir.

Döviz hesabının internet bankacılığı üzerinden açılması için, banka üzerinde kayıtlı bir mevduat hesabının olması gerekmektedir. Aksi durumda banka, kendi müşterisi olmayanlar için döviz hesabı açma işlemlerini şubelerde yapmaktadır.

Döviz hesapları vadeli hesap ve vadesiz hesap olarak ikiye ayrılmaktadır. Her iki hesabın da yatırım koşulları birbirinden farklı olmaktadır. Müşteriler, kendi profillerine en uygun hesap durumunu belirleyip tercih yapabilmektedirler.

Vadeli Döviz Hesabı ve Vadesiz Döviz Hesabı Farkları Nelerdir?

Vadeli ve vadesiz döviz hesaplarının farkları, birikim yapmak ya da döviz işlemi yapmak üzere hesapların işletilmesini içermektedir. Vadeli döviz hesabı içerisinde öncelikle belirli bir vade ile yatırım yapılması gerekmektedir. Bu yatırım süresinin dolmasının ardından faiz uygulanarak paranın alınması mümkün olmaktadır.

Vadesiz döviz hesabı ise sürekli olarak döviz kurları üzerinden çalışmakta olan banka müşterileri için önerilen hesaptır. Bu hesap, yatırım amaçlı değiş daha çok işlerin kolaylıkla yapılması amacıyla açılmaktadır.

Vadesiz ve vadeli döviz hesaplarının farklarından birisi de yatırımdır. Vadeli olarak bilinen döviz hesabında müşterilerin belirli bir yatırım amaçları bulunmaktadır. Bu amaç doğrultusunda hangi döviz kurunun daha çok kazandıracağı göz önünde bulundurularak yatırım yapılmaktadır.

Vadesiz döviz hesabında ise yatırım söz konusu olmadığı için yalnızca iş süreçlerinde ihtiyaç olan kur üzerinden işlem yapılmaktadır. Bu işlemler kısa vadeli olduğu için bazen kar bazen de zarar getirebilmektedir. Fakat kar ve zarar oranları kısa vadeli olduğu için çok değişkenlik göstermemektedir.

İnternet Bankacılığıyla Döviz Hesabı Açan Bankalar Hangileridir?

Döviz hesabı açmak için internet bankacılığını kullandıran bankalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Garanti Bankası Döviz Hesabı
  • CEPTEB Döviz Hesabı
  • Vakıfbank Döviz Hesabı
  • Ziraat Bankası Döviz Hesabı
  • İş Bankası Döviz Hesabı
  • Kuveyt Türk Döviz Hesabı
  • com Döviz Hesabı
  • ING Bank Döviz Hesabı

Bu bankaların her biri döviz hesapları üzerinden farklı avantajlar sunmaktadır. Hangi banka üzerinden döviz hesabının açılacağına karar verilmesi için öncelikli olarak bankaların avantajlarının incelenmesi önerilmektedir.

Bankalardan döviz hesabı açma hizmetleri dövizlere göre çeşitlilik göstermektedir. Dolar, Euro, Altın gibi farklı başlıklarda da döviz işletmeleri sürdürülmektedir. Piyasa değerlerine göre en kazançlı olan yatırım şekli tercih edilebilmektedir.

Vadesiz olarak seçilen döviz kurları ise sektöre göre değişkenlik göstermektedir. Her sektörde aktif olarak kullanılan para birimi farklılık gösterdiği için en fazla para birimi ile hesap açan bankalar çok fazla iş sektörleri ile ilişkili olmaktadır.

[geo-post id=”2275″ label=”Önerilen Yazı”]

Garanti Bankası Döviz Hesabı Açma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası döviz hesabı açma işlemleri, internet bankacılığı aracılığıyla yapılabilmektedir. Garanti Bankası üzerinden döviz hesabı açılmasının ardından hesap işletim ücreti olarak yıllık 22 Euro alınmaktadır.

6 ayda bir iki defa verilmekte olan hesap işletim ücreti, yıllık giderlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Garanti Bankası hesap işletim ücreti dışında herhangi bir döviz hesabı gideri almamaktadır.

Garanti Bankası üzerinden Dolar ve Euro gibi toplam 17 para birimi ile işlem yapmak mümkündür. Hangi para birimi üzerinden döviz hesabının açılacağının hesap açma işlemleri esnasında belirtilmesi gerekmektedir.

Vadesiz döviz hesabı açma işlemlerinde para birimi, en aktif olarak kullanılan döviz kuru üzerinden seçilmektedir. Bu hesaplarda herhangi bir yatırım amacı bulunmadığı için değerlendirmelerin kar ve zarar üzerinden yapılmaması gerekmektedir.

CEBTEB ile Döviz Hesabı Açmanın Avantajları Nelerdir?

CEBTEB ile döviz hesabı açmanın avantajları, şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Döviz hesabının açılmasına ilişkin herhangi bir hesap açma ya da hesap işletme ücreti alınmamaktadır.
  • İstenen tutar üzerinden döviz hesabı açılabilmektedir. Herhangi bir asgari hesap limiti bulunmamaktadır.
  • CEBTEB ile açılan döviz hesabına ilişkin para çekme ya da para yatırma işlemleri ATM cihazlarından yapılabilmektedir.
  • Değişmekte olan oranlar ile faiz uygulaması yapılmaktadır.
  • Dolar ve Euro cinsinden yatırım yapmak mümkün olmaktadır.
  • Döviz hesabı açma işlemleri, internet bankacılığı üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Bankalardan döviz hesabı açma işlemleri yapılırken bazı bankalar hesap işletim ya da hesap açma başlığı altında ücret talep edebilmektedirler. TEB üzerinden sunulmakta olan en önemli avantaj da hiçbir ücret talep etmeden işlemlerin yapılması olarak sunulmaktadır.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu