Yeni İş Fikirleri

Köyde Yapılabilecek İş Fikirleri

Yeni iş fikirleri serimize köyde yapılacabilecek iş fikirleri ile devam ediyoruz. Köyde iş fikirleri denildiğinde akla ilk gelen şeyleri inceledik.

Köyde yapılabilecek iş fikirleri arasında 2021 için en popüler meslekler nelerdir? Köyde iş yapıp KOSGEB desteği alınabilecek en karlı işler hangileridir?

Köyde iş fikirleri, genel olarak tarımsal ağırlıklıdır. Köylerin iklimine, yer şekillerine ve bölgede yapılan üretim türlerine göre, köyde yapılan işlerde değişiklik görülmektedir. Genel olarak, seracılık, organik çiftlik kurmak, gezen tavuk yetiştiriciliği, organik süt ürünleri üretimi, hayvancılık ve getirisi yüksek bitkilerin üretimi yapılarak yıl içerisinde büyük kazançlar elde edilmektedir.

Gezen Tavuk Yetiştiriciliği Yapmak

Serbest tavuk yetiştiriciliği yaparak, organik tavuk eti ve yumurta üretilmelidir. Özellikle tavuk eti ve yumurtalar hormonlu şekilde üretildiği için daha az tüketilmeye başlanmış ve insanlar organik tavuk ürünlerinin arayışı içine girmiştir. Serbest gezen tavuklar, çiftliklerin içerisinde hapsolan tavuklardan daha faydalıdır. Bu sebeple, insanlar gezen tavuk yumurtasına ve gezen tavuk etlerine, normalden daha yüksek ücretler ödemeyi kabul etmektedir. Köyde kazanç sağlayacak bir işe girmek isteyen kişiler, gezen tavuk çiftliği kurabilir.

Seracılık Yaparak Kazanç Sağlamak

Seracılık faaliyeti yapmak için ılıman iklimli bir köyde yaşamak gerekir. Akdeniz ve Ege bölgesinde yer alan köylerde yaşayan kişiler, seracılık faaliyetleriyle gelir elde edebilir. Sera ürünlerinin yetiştirilmesi için gerekli tesis, KOSGEB destekleri sayesinde kurulabilir. Seracılık faaliyetleri, özellikle tropikal meyvelerin üretimi için oldukça karlıdır. Satış değeri yüksek tropikal bitkilerin üretilmesi ya da ithalat hacmi fazla ürünlerin seçilmesi, yıllık karın yükselmesini sağlayacaktır.

Köyde Organik Çiftlik Kurarak Büyük Kazançlar Sağlanabilir

Organik tarım ürünlerinin yetiştirildiği ya da organik hayvansal ürünlerin üretildiği çiftlikler kurarak, yıl içerisinde büyük kazançlar elde edilebilir. Köy ortamında yaşayan kişiler, köylerinin yer aldığı bölgenin ve ikilimin özelliklerini göz önünde bulundurarak, organik çiftlikte üretilecek ürünleri belirlemelidir. Sera üretimi olan ya da hormonlu şekilde üretilen ürünler yerine, organik ürünler tercih edilmeye başlanmıştır. Organik ürünlerin satış değeri, ilaçlarla yetiştirilen ürünlerin fiyatlarının da üstündedir.

Üniversite Mezunu Kadın Koyun Çiftliği Kurdu

Köyde Satış Değeri Yüksek Bitkilerin Üretimini Yapılmalıdır

Tropikal meyve üretimi yaparak ya da safran, kinoa ve siyez buğdayı gibi Pazar hacmi yüksek ürünleri yetiştirerek, yıl içerisinde büyük karlar elde edilmektedir. Tropikal ürünlerin üretilebilmesi için Akdeniz ikliminin olması ve seracılık faaliyetlerine uygun bir bölgenin bulunması gerekir. Safran, kinoa ve siyez buğdayı üretimi için de bitkilerin yetişme koşullarına uyum sağlayan ortamların bulunması gerekir. Bu türdeki bitkilerin satılması için Pazar sıkıntısı bulunmamaktadır.

Organik Süt Ürünleri Üretimi Yaparak Gelir Elde Edilebilir

Süt ve süt ürünleri üretimi yaparken tamamen doğal yöntemler tercih edildiği zaman, ürünlerin satış hacmi ve getirisi artmaktadır. Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı bölgelerde yaşayan kişiler, köylerinde bir süt ürünleri çiftliği kurabilir. Süt ürünlerinin üretilmesi için gerekli tesisin kurulması gerekir. Süt ürünleri tesisinin kurulmasında KOSGEB desteklerinden faydalanarak, sermaye gereksinimi ortadan kalkabilir. İş planı hazırlayıp KOSGEB’e sunan kişiler, 150 bin TL değerinde destek alma hakkına sahiptir.

Kaynak: https://isfikrim.com/is-fikirleri/

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu