Devlet Destekleri

KOSGEB Yurt İçi Fuar Desteği

KOSGEB Yurt içi fuar desteği için şartları, başvuru adımlarını, destekten yararlanabilen firmaları ve gerekli evrakları alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Yurt içi fuar destekleri için KOSGEB kurumuna başvuru yapılır. KOSGEB, devletin açıklamış olduğu belirli sektörlere yönelik firmaların fuar çalışmaları için maddi destekte bulunmaktadır. Bu destekten yararlanmak için öncelikle, KOSGEB sistemine üye olmak ve başvuru sağlamak gerekir. Başvurusu onaylanan firmalar, fuar faaliyeti için harcamış oldukları giderlerin yarısı kadar maddi destek alırlar. KOSGEB Yurt içi fuar desteği için şartları, başvuru adımlarını, destekten yararlanabilen firmaları ve gerekli evrakları alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Gelin birlikte tüm detaylarıyla yurt içi fuar desteğini inceleyelim.

KOSGEB Yurt İçi Fuar Desteği 2019 Şartları

2019 yurt dışı fuar desteği koşulları arasında, KOSGEB kurumuna başvuru yapılmış olması gerekliliği konusu yer alır. Yurt içi fuar desteğinden yararlanmak için şartlar şu şekilde sıralanır:

  • Yurt içi fuar desteğinden yararlanmak için KOSGEB’e başvuru sağlanmalıdır.
  • Yurt içi fuar desteğinden yararlanmak için devlet tarafından açıklanmış olan sektörlere yönelik faaliyet gösteren bir firmaya sahip olunmalıdır.
  • Destekten yararlanabilmek için fuar döneminde yapılan harcamaların tümü faturalandırılmalıdır.

Bu koşulların sağlanması ile KOSGEB’e başvuru sağlanır. Başvuru onayı alan firmalar, fuar döneminde faturalandırmış oldukları giderlerin yarısı kadar maddi desteği KOSGEB kanalınca karşılarlar.

Video: Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuar Destekleri (Kaynak: Ege İhracatçı Birlikleri)

Yurt İçi Fuar Desteğine Başvurabilen Firmalar

Yurt içi fuar desteği alabilen firmalar, devlet tarafından belirlenmiştir. Bu firmalar devletin belirlemiş olduğu belirli sektörlere yönelik çalışma faaliyeti sağlayan firmalardır. Yurt içi fuar desteğinin olanağından faydalanabilen firmalar şu şekilde sıralanır:

  • Bebek ve Çocuk ürünleri satışı ve üretimi yapan firmalar,
  • Tekstil ürünleri firmaları,
  • Mobilya üreticisi firmalar,
  • Mutfak gereçleri üreticisi firmalar,
  • Teknoloji firmaları,
  • Makine üreticisi firmalar,
  • Aksesuar ürünleri üreten firmalar yurt içi fuar desteğinden faydalanabilirler.

Bu firmaların KOSGEB’e yapacağı başvuru sonucu, yurt içi fuar desteği olanağından yararlanmaları sağlanır. Başvuru onayı alan firmalar, masraflarının yarısını KOSGEB aracılığıyla karşılayabilirler.

Yurt İçi Fuar Desteğine Başvuru İçin KOSGEB Kaydı

Yurt içi fuar desteği müracaatı KOSGEB kaydı işlemi KOSGEB’in resmi web sayfası üzerinden yapılır. KOSGEB kaydı için izlenecek adımlar şu şekilde sıralanır:

  • İnternet üzerinden kosgeb.gov.tr adresine girilir.
  • Açılan sayfada yer alan, ‘’KOBİ GİRİŞ’’ başlığına tıklanır.
  • Tıklama işlemi ile açılan ekranın sol kısmında yer alan, ‘’işlemler’’ sekmesine tıklanır.
  • Bu işlem sonrası görüntülenen ekranda yer alan boşluklara bilgiler girilmelidir.
  • Bu bilgiler, şirketin resmi adı, şirket sahibinin ad soy ad bilgisi, şirketin vergi numarası, iş yeri SSK sicil numarası, ticaret sicil numarası, şirket adresi, telefonu ve kişinin e-posta adresidir.
  • Bu bilgiler girilip, sayfanın altında yer alan, ‘’kaydet’’ kutucuğuna tıklanır.
  • İşlem ile otomatik olarak bir ekran daha açılmaktadır. Bu ekranda bulunan boşluklara, kişi kendi belirlediği bir şifreyi ve kullanıcı adını yazıp, ‘’kaydet’’ kutucuğuna tıklar.

Tüm bu adımların tamamlanması ile sisteme üyelik sağlanır. Üyelik sonrası, başvuru formu sistem üzerinden doldurulabilir.

KOSGEB Yurt İçi Fuar Desteği Başvurusu

Yurt içi fuar desteği müracaatı için KOSGEB’in internet adresine giriş yapılır. Başvuru için izlenecek adımlar şu şekilde sıralanır:

  • İnternet üzerinden, kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/6788/basvuru-formlari adresine giriş yapılır.
  • Açılan sayfada yer alan “yurt içi fuar desteği başvuru formu” başlığına tıklanır.
  • Tıklama işlemi ile form otomatik olarak bilgisayara indirilir.
  • İndirilen form ekranında yer alan boşluklara, işletme adı, adresi, kişinin adı, telefon numarası, işletmenin katılacağı fuarın adı, fuarın türü hakkında bilgiler doldurulur.
  • Daha sonra, başvuru formu üzerinde sağ tıklanıp, ‘’yazdır’’ komutu seçilir. Bu işlem ile bilgisayardan belgenin çıktısı alınmalıdır.

Bilgisayar yoluyla alınan başvuru formu çıktısı ve nüfus cüzdanı ile beraber, kişiye en yakın KOSBEG Müdürlüğü şubesine gidilir. Başvuru belgesi KOSGEB çalışanlarına iletilmelidir. KOSGEB çalışanları formu işleme alır ve başvuru kaydı gerçekleştirilir.

KOSGEB Yurt İçi Fuar Desteği Evrakları

Yurt içi fuar desteği belgeleri, firmaların fuar faaliyetleri sonrası KOSGEB kurumuna iletilir. Üst başlıkta yer alan başvuru adımları gerçekleştirildikten sonra, firmalar fuara katılım sağlarlar. Fuar bitiminde yapılan harcamalar faturalandırılır ve belgeleri KOSGEB’e iletilir. Firmalar fuar masraflarını öncelikle kendileri karşılayıp, giderleri faturalandırmalıdırlar. Fuar sonrası KOSGEB’e iletilecek evraklar şu şekilde sıralanır:

  • Fuar organizatörüne ödenen ücretin banka dekontu,
  • Fuar nakliye işlemleri için ödenen masrafların faturaları,
  • Stant kurulum masraflarının fatura belgesi,
  • Firmanın vergi levhası ve imza sirküleri belgeleri,
  • Fuar için hazırlanan katalog örneği kişinin başvuru sağlamış olduğu KOSGEB Müdürlüğü binasına gidilerek, KOSGEB çalışanlarına iletilmelidir.

Bu son adımların da tamamlanması ile KOSGEB yurt içi fuar desteği olanağından yararlanılır. Tüm evrakların teslimi yapıldıktan sonra, KOSGEB başvuru sonucu hakkında evrak tesliminin yapıldığı KOSGEB Müdürlük binasından bilgi alınır. Başvurusu onaylanan kişiler, faturalandırılmış harcama giderlerinin % 50’si kadar geri ödemesiz maddi destekten KOSGEB ile yararlanırlar.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Akınn Deniz
5 Kasım 2019 21:39

Kosgeb ile destek almak üretici için harika bir katma değer oluyor ama her birey bu şansı iyi kullanamıyor gerçekten ihtiyacı olan kişilere değilde ihtiyacı olmayan tok kimselere bu kredi veriliyor devlet maalesef bu işleri adaletli bir şekilde yapmıyor kosgeb destek vereceği işletmeyi araştırmalı yerinde görmeli yani bizzat sahaya çıkmalı bu işi hak edene yardım sağlanmalı destek verilmeli bu şekilde işini iyi yapan yararlı üreticiyi de küstürmüş oluyorlar masrafların %50 düşmesi bir işletme için çok güzel bir durum

ZERRİN ERKAN
9 Kasım 2019 18:11

merhabalar ben organizasyon firması kurmak istiyorum ve bu firma ile yurt içi fuar desteği almayı planlıyorum ama yazınızda karşılayan firmalarda bizim iş kolunu göremedim acaba organizasyon elişi hediyelik eşya gibi durumlar bu kapsamda değerlendirilmiyor mu çiçek uçan balon ve hediyelik el işleri bu tarzda iş yerlerine kosgeb destek veriyor diye biliyorum.Acaba yanlış mı biliyorum bu konuda bizleri aydınlatırsanız sevinirim.

METİN ÖZGEN
14 Kasım 2019 23:50

Merhabalar bizim şirket bir sigorta acentası desteklenen sektörler arasında mı? ben yazıda göremedim Bakanlar kurumunda bu konu ile alakalı basında açıklamalar vardı o durumdan da sanırım bir şey çıkmadı.Birde kafamda bir iş kolu vardı ama oda KOSGEB’den destek almayacakmış iş kolum yazılım ama yazılımı üretim değil hizmet olarak görüyorlar şimdi ben bu konudan çok rahatsız oldum ne yapalım herkes börekçi ciğerci mi açsın geleceğin meslekleri devlet tarafından desteklenmiyorsa ne işe yarar bu kurum biri bana açıklasın ben bu işlerden hiç bir şey anlamadım.

ZEKİ SAKIZLI
26 Kasım 2019 21:46

Gerçekten teşekkür ederim harika bilgiler vermişsiniz günlerdir yurt içi fuar desteği için bilgiler arıyordum. Kosgeb’in sitesinde bile bu kadar yararlı bilgiler yok nasıl teşekkür etsem azdır.Şimdi sıra verdiğiniz bilgiler ışığında harekete geçmek olacaktır. Kosgeb’in istediği kriterlere uyuyorum.Başvuruyu yaptıktan sonra gerisi gelecek mi görelim faturalanmış masrafların %50 oranına destek vermesi şirketimin uçurumdan kurtulması demek merakla bekliyorum.

Sabri Söylemez
8 Aralık 2019 01:32

Çok güzel bir yazı hazırlamışsınız öncelikle ellerinize sağlık şimdi burada benim kafama takılan soru şu yurt içi veya yurt dışı müşteriye pazara ulaşmada hangisi daha etkili ürün yerel bir ürün değil dünyada her insanın alıp kullanabileceği bir ürün aslında ithal ürün sadece biz burada bazı estetik dokunuşlar yapıp kendimize uyarlıyoruz.Sizce yurt dışı fuara mı yoksa yurt içi fuar için mi başvurayım kararsız kaldım.

Başa dön tuşu