Yeni İş Fikirleri

Kırsal Alanlarda Yapılabilecek Tarımsal İş Fikirleri

Kırsal alanlarda yani köylerde yaşayan veya şehirde yaşayıp tarımsal iş yapmak isteyen kişiler için yapabilecekleri tarımsal iş fikirleri konusunu derledik.

Tarım ve hayvancılık iş fikirleri kullanılarak, kısa zamanda büyük kazançlar sağlanabilir. Özellikle devlet destekli hibe ve kredilere başvurduktan sonra bu işlerden bir tanesine girişen kişiler, kısa süre içerisinde piyasada yerini almayı başaracaktır. Tarımsal iş fikirleri alanında yapılan işler, bitki üretimi ve hayvansal üretim olarak ikiye ayrılmaktadır. Bitki üretiminde, genel olarak süs bitkisi, seracılık ve tropikal bitkiler tercih edilmelidir. Hayvansal ürün üretiminde ise, doğal ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması alanlarında girişimler yapılmalıdır.

Mantar Üretimi En Fazla Kazandıran Tarımsal İş Fikirleri Arasındadır

Mantar yetiştiriciliği yaparak, tarımsal alanda büyük kazançlar elde edilebilir. Özellikle istiridye mantarı, kültür mantarı ve kuzugöbeği mantarı gibi çeşitlere yönelerek, bu mantarların üretimini yapmak gerekir. İstiridye mantarı ve kültür mantarının üretiminin yapılacağı bir tesis kurmak için ortalama 5 bin TL değerinde bir sermayeye ihtiyaç duyulmaktadır. Küçük alanda mantar yetiştiriciliği yapan kişiler, ayda ortalama 6 bin TL gelir elde etmektedir. Tesisin kurulması için ihtiyaç duyulan ürünler, havalandırma sistemi ve mantarların yetiştirileceği kompostlardır.

Solucan Gübresi Yetiştiriciliği İle Kazanç Elde Etmek

Solucan gübresi üretimi yaparak, tarımsal alanda kar elde edilebilir. Solucan gübresi yetiştiriciliğini başarıyla yapan kişiler, yüksek oranda kazançlar elde etmektedir. Solucan gübresi yetiştiriciliği için en az 20 metrekarelik bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Solucan gübresi yetiştiriciliği hakkında temel bilgilere sahip olmayan kiler, hemen solucanları almamalıdır. Tesisin kurulması için KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanmak mümkündür.

Köyde yaptığı işle ayda 16.000 TL kazanıyor!

Hidroponik Tarımla Bitki Yetiştiriciliği Yaparak İş Sahibi Olmak

Topraksız tarım ya da hidroponiktarım olarak adlandırılan bu tarımsal faaliyetle, yılda 30 milyon TL’ye kadar kazanç sağlanabilir. Hidroponiktarımlar için toprağa ihtiyaç duyulmaz. Bu tarım türünü doğru şekilde yapmayı başaran kişiler, normal tarımdan %50 daha fazla verim elde etmektedir. Bu sistemle yetişen bitkilerde böceklenme ve mikrop olmadığından, ilaçlama yapılmasına gerek yoktur. Doğal tohumlardan elde edilen hidroponik besinler, tamamen doğal olarak nitelendirilebilir. Türkiye’de fazla gelişmediği için yeni girişimcilerin hidrroponik tarıma yönelmesi tavsiye edilir.

Kinoa Bitkisi Üreticiliği En İyi Tarımsal Faaliyetlerden Bir Tanesidir

Kinoa üretimi yapmak, son 2–3 yıldır Türkiye’de çokça tercih edilen yöntemlerdendir. Diyetisyenler tarafından çokça tercih edilen kinoa, son zamanlarda her alanda kullanılan bir bitki halin gelmiştir. Kinoa bitkisinin satışında herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Üretimi için 1 hektarlık alana ihtiyaç duyulur. Mahsul almak için tam 1 yıl beklenmesi gerekir. 1 hektarlık alandan alınacak kinoa bitkisi, ortalama 6 ton ağırlığındadır.

Safran Yetiştiriciliği Yaparak Tarımsal Alanda Kar Elde Edilir

Safran bitkisi üretimi, özellikle kimya sanayinin safran ihtiyacını karşılayacaktır. Türkiye içerisinde gramı 20 TL gibi bir fiyata satılan safran, dünya genelinde de oldukça değerli bir bitkidir. 1 yıllık safran mahsulünden, %400 oranında kar elde edilmektedir. Safran üretimi yapabilmek için sulak bir tarım arazisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu tarz iş fikirleri yazılarımızın devamı için yeni iş fikirleri kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu