Devlet Destekleri

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği – 2 Yıl Geri Ödemesiz

Kaz yetiştiriciliği devlet desteği 2020 ve 2021 başvuruları nasıl yapılır? Kaz yetiştirme projesi nasıl sunulur? Kimler başvuru yapar? En fazla ne kadar kredi alınır?

Kaz yetiştiriciliği devlet desteği, 2017 yılından itibaren verilen 2020 ve 2021 için yoğun başvuru alan devlet destekli hibe türüdür. Amatör olarak başlayıp sonrasında yurtdışına ihracat yapan kişilerin önünü açtığı kaz yetiştiriciliği, devletten alınan hibe ve krediler ile de desteklenmektedir.

2020 yılında devlet destekli kaz yetiştiriciliği, 15 Nisan 2017 tarihinden itibaren verilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen bir destektir. Kaz yetiştiriciliği devlet desteği 42 il için verilen bir destektir. Bu illerden bazıları; Kars, Ardahan, Muş, Trabzon, Ankara, Aydın, Afyon, Bursa, Çanakkale, Konya, Hatay, Kütahya, Uşak, Malatya gibi illerdir. Ayrıca Genç Çiftçi projesi kapsamında genç çiftçilere 30.000 TL’ye kadar hibe desteği verilmektedir. Vergi borçlarının olmaması ve çalışmıyor olmaları durumunda bu proje kapsamında kaz yetiştiriciliği de yapabilmektedirler. Ziraat Bankası, 7 yıl vade ile ve 2 yıl geri ödeme talep etmeden gerekli hibe desteğini sağlamaktadır.

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kaz yetiştiriciliği devlet desteği belgeleri şunlardır:

  • Kaz yetiştiriciliği hibesi için başvuru formu gereklidir.
  • Başvuru sahibinin kimlik belgesinin fotokopisi istenmektedir.
  • Adresi teyit edebilmek için ikametgah belgesi talep edilmektedir.
  • Tahmini sabit yatırım tutarları ve termin plan tabloları istenmektedir.
  • Tüzel kişi olarak başvuru yapacakların yetkilendirme kararı almaları gereklidir.
  • Tüzel kişilerin noter onaylı imza sirküleri ile başvuru yapması gereklidir.
  • Kaz yetiştiriciliği için yatırım yapılacak arazinin aidiyet belgesi talep edilmektedir.
  • Ticaret sicil gazetesinin bir örneği istenmektedir.

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Kaz yetiştiriciliği devlet desteği şartları aşağıda belirtilmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gereklidir.
  • 18 ile 41 yaş aralığında olunmalıdır.
  • Okuma ve yazma biliyor olmaları ve ayrıca örgün olarak hali hazırda eğitim görüyor olmamaları gereklidir. Açık öğretim ve uzaktan eğitim bu şart kapsamında değildir.
  • Ücretli veya sigortalı olarak bir firmada çalışmıyor olunması gereklidir.
  • Kaz yetiştiriciliği için başvuru sahibinin veya herhangi bir aile bireyinin daha önce başvuruda bulunmamış olması gereklidir.
  • Hibe desteğine başvuru yapılan dönem içerisinde vergi mükellefi olunmamalıdır.
  • En az 500 serbest sistem gezen kaz sahibi olunması gereklidir.

Devlet Destekli Kaz Yetiştiriciliği Alamayacak Olanlar Kimlerdir?

Kaz yetiştiriciliği devlet desteği alamayacaklar aşağıda sıralanmıştır:

  • Herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemiş ve bu suçtan dolayı hükümlü olmuş olanlar
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu olmaması gereklidir.
  • Başka bir kurumdan herhangi bir hibe desteğinden faydalanılmış ise, kaz yetiştiriciliği için hibe desteği başvurusu yapılamamaktadır.
  • İşletmenin faaliyetleri askıya alınmış ise devlet desteği verilmemektedir.
  • İflas edilmesi durumunda hibe desteği alınamamaktadır.

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Başvurusu Nereye Yapılır?

Devlet destekli kaz yetiştiriciliği başvuru yeri; Tarım ve Orman İl Müdürlükleridir. Gerekli belgeler ile beraber kuruma gidilmelidir. Kurum tarafından bir başvuru dosyası açılmaktadır. Sonrasında bu dosya için bir tarih ve evrak numarası atanmaktadır. Başvuruyu başvuru sahibinin kendisinin yapması gereklidir. Hazırlanan dosyalar iki nüsha olmalıdır. Bu dosyalardan bir tanesi başvuru sahibinde kalır iken, diğeri kurumda kalmaktadır. 30 günlük bir süreç içerisinde gerekli incelemeler tamamlanmaktadır.

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Destek Oranları Nedir?

Kaz yetiştiriciliği devlet destekleri şöyledir:

  • Devlet destekli kaz yetiştiriciliği; işletmeye yapılan yatırımın %75 oranında yapılmaktadır. Bu orana işletmenin inşaat masrafları ve makine, alet, ekipman alım masrafları dahil olmaktadır.
  • İşletmenin damızlık kaz kapasitesi eğer 1.000 adet ise; inşaat, makine, alet ve ekipman alımı gibi masraflara yardım amacı ile maksimum 450.000 TL destek verilebilmektedir.
  • 500 adet kapasitesi bulunan bir kümesin olması durumunda; 110.000 TL inşaat, makine, alet ve ekipman alım masrafı için yardım yapılabilmektedir.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Erhan Demirci
6 Kasım 2019 23:05

Kaz çiftliği Ardağan da kurduk ve ziraat bankasından 7 yıl vadeli kredi çektik işlerimiz çok iyi gitti Allah’a şükürler olsun şuan ciromuzu katlayıp duruyoruz yılbaşı yaklaştı satışlarımız arttı özellikle zincir avm’ler bizlerden yani üreticisinden toptan alarak bizi kalkındırmaya devam ediyor taleplere yetişmeye çalışıyoruz.Devletimizde hibe destek ile bize öyle bir destek verdi ki tam işi bırakıp gideceğimiz zaman taze kan ile çitayı yükseltmemizi sağladı bir işe girecekseniz arkanızda devletiniz olacak ve size bu güveni verecek sizlerde göz karartıp saldıracaksınız.

UĞUR ARSLAN
13 Kasım 2019 00:29

Kanunlar genelde kendini düşünür halk ne yapar ne eder kimsenin umurunda değil varsa yoksa faiz benden gitmesinde halk ödesin nasıl olsa öder sonra da yine bana o verir diye bekler siyasetçiler her defasında vermem diyen halk yine gider zalimden yana oy kullanır işte böyledir benim halkım gider paşa paşa borcunu öder millet aç karnını doyurmak için neler yapıyor şuan sırası mı temerrüt faizinin 🙂

Fuat Eker
19 Kasım 2019 00:23

Konuyu okudum öncelikle teşekkürler güzel bir anlatım yapmışsınız.Fakat benim burada kafama takılan ve üzen madde şu “Okuma ve yazma biliyor olmaları ve ayrıca örgün olarak hali hazırda eğitim görüyor olmamaları gereklidir. Açık öğretim ve uzaktan eğitim bu şart kapsamında değildir.” işte bu madde ben 39 yaşındayım 2 yıllık ve 4 yıllık lisans mezunuyum şimdi benim okuyor olmam mı lazım.Bu nasıl saçma bir madde anlamadım benim bu işi yapmam için öğrenci olmam mı gerekiyor.Lütfen bu maddeye bir açıklama getirirseniz sevinirim

Selim İleri
24 Kasım 2019 02:15

Aslen Karslıyım ve köyüme dönmek istiyorum İstanbul’da asgari ücret ile çalışmak bu şehirde geçinebilmek gerçekten zor insanlarla uğraşması en zor olanı bu nedenle geldiğim köyüme arkama bakmadan gidiyorum.Şimdi fikrim şu Kars kaz yetiştiriciliğinin doğuş noktasıdır bu nedenle burada yapılacak kaz çiftliği ile güzel işler başarabiliriz.Yazıyı okudum baya bir fazla belge tamamlayıp teslim etmem lazım belgeler tamamlanırsa gerisi kolay gözüküyor.

HASAN BARAK
1 Aralık 2019 15:38

Harika bir haber diyebilirim kaz yetiştiriciliği ülkemizde hızla yaygınlaştı ve bu nedenle beyaz et üretiminde tavuktan sonra üretime katkısı arttı dışarıya ithal edilmesinde güzel bir hamle oldu şimdi burada yapılacak güzel reklamlarla kaz etinin de aynı tavuk eti gibi yararından bahsedilmeli ve Türkiye de tüketimi arttırılmalıdır.Bu sayede tüketim artacağından bu sektörde yeni çiftliklerin kurulmasına olanak sağlanacak ve yatırımcılar bu koldan da ilerleyebilecektir.Ben bir kaz yetiştiricisi olarak bu destekten faydalanacağım ve daha çok girişimcinin bu sektöre girmesini isteyeceğim neden diye zorlarsanız bu sektör en çok dışarıya satış yapan bir sektör gelişsin ki destekle birlikte yurt içinde de güzel satışlar yapalım.

Başa dön tuşu