Düşük Sermayeli İş Fikirleri Nelerdir?
Düşük sermayeli iş fikirlerine örnek olarak sunulabilecek bir kaç projenin bulunduğu bu yazımızda, elinizdeki sermayeyi en doğru şekilde kullanabilirsiniz.

Düşük sermaye ile kendi işinizin patronu mu olmak istiyor ve ne iş yapacağınızı bilmiyor musunuz? Yazımızın devamında düşük sermayeli iş fikirlerini öğrenebilirsiniz.
Yüksek sermayesi olanlar için iş fikir yelpazesi oldukça geniştir. Fakat düşük sermayeyle iş kurmak biraz daha zordur. Ancak imkansız değildir. Doğru planlama ve düzgün çalışma ile başarıyı yakalayabilirsiniz. Bu tamamen sizin azminiz ve başarınızla alakalı bir durumdur. Açacağınız iş yerini sermayenize göre değil yeteneklerinizi göz önünde bulundurarak belirlemelisiniz. Aşağıda sizler için listelediğimiz düşük sermayeli iş fikirlerini inceleyerek başta sizin becerilerinize yönelik bir iş fikrini seçmenizi öneririz.
Düşük Sermayeli İş Fikirleri
Ev Yemekleri Dükkanı Açmak
Kurum ve esnafların bulunduğu bir çevrede temiz ve güzel bir dükkan açmanız karlı bir iş fikri olabilir. Yemekleri başka kişilere de yaptırıp satabilirsiniz. Ancak kendiniz yaparsanız kar oranınız ciddi bir şekilde artabilir. Ev yemekleri dükkanı açmak için 10 – 15 bin TL sermaye yetecektir.
Çay Evi Açmak
Türk kültüründe çay evleri oldukça yaygındır. Hele de son zamanlarda daha farklı bir konseptler ile karşımıza çıkmaktadır. Güzel bir çevrede çay evi açmanız size yüksek meblağlarda kazançlar sağlamanıza yardımcı olur. Ürün çeşitliliğini arttırarak ilgi çekebilirsiniz.
Büfe Açmak
Orta halli bir market açmanızın maliyeti 40 – 60 bin TL arasındadır. Fakat bunun yerine daha ufak olan bir büfe açmanız için 10 – 15 bin TL sermaye gerekmektedir. Düşük sermayeli iş fikirleri arasında en çok tercih edilen iş fikirlerinden bir tanesidir. Büfeyi açmadan önce açacağınız yeri mutlaka araştırmalısınız. Güzel bir yere açılan büfeler aylık 50 bin TL den fazla ciro yapabilmektedir.
Bilgisayar Onarım Dükkanı Açmak
Günümüz çağımızda hemen her evde bilgisayar bulunmaktadır. Bu bilgisayarların birçoğu sürekli teknik servisten geçmek durumunda kalmaktadır. Pazar yeri araştırması yaparak bilgisayar onarımıyla alakalı bir dükkan olmayan mahallede vs. bu işi kurabilirsiniz. Sermayesi de sadece tamir malzemelerinden oluşacağından dolayı çok yüksek değildir.
Oto Yıkama Dükkanı Açmak
Oto yıkama dükkanı açmak ne kadar kolay olsa da çalışması zor bir meslektir. Gece gündüz çalışmak zorunda kalacağınız bu dükkan içinde bayilik almanız mümkün. Bayilik ücretleri ortalama 10 – 15 bin TL’dir.
Organik Ürünleri Satabileceğiniz Bir Dükkan
Özellikle bayanların dikkatini çeken organik ürünler dükkanını bayilik alarak veya organik çiftliklerden alacağınız ürünleri satarak başlayabilirsiniz. Bu işte bir süre sonra devamlı müşteriler oluşmaktadır. İlk başlarda belki biraz zorluk çekebilirsiniz ancak uzun vadede kazançlı bir iş fikridir.
Çiçekçi Dükkanı Açmak
Eskisi kadar az sermaye ile açılmasa bile yüksek bir sermayede gerekmiyor çiçekçi dükkanı açmak için. 15 – 30 bin TL arası bir sermaye ile küçük bir çiçekçi dükkanına sahip olabilirsiniz.
Korku Evi Açmak
Son zamanlarda oldukça popülerleşen korku evleri artık büyük şehirlerden sonra küçük şehirlere de kurulmaya başlanmıştır. Gençler arasında oldukça revaçta olan korku evleri korku, gerilim ve macera arayanlar için birebir. Pazar araştırması yaptıktan sonra açacağınız korku evinin senaryosunu çizmeniz lazım. Korku evlerini kurmak için 15 – 25 bin TL arası sermaye yeterli olacaktır.
Okul Kantini Açmak
Düşük sermayeli iş fikirlerinin arasında en çok ilgi gören sektörlerden bir tanesi de okul kantini açmaktır. Fakat genellikle ihaleler ile alınan okul kantinlerini açmak biraz zor. Bu işin ne kadar karlı bir iş fikri olduğunu ihaleye katılım sayısından da anlayabilirsiniz. Fakat alternatif olarak özel okul ve dershane gibi yerlerde kantin açmak için başvuru yapabilirsiniz.
Konu Başlıkları: