Yeni İş Fikirleri

Dropshipping: Yeni Başlayacakların Bilmesi Gerekenler – Yeni İş Fikirleri

Dropshipping stoksuz ürün satma yöntemidir. Yeni iş fikirleri olarak çok popülerdir. Her insanın kolaylıkla yapacağı bir sistem bulunmaktadır.

Yeni işfikirleri kapsamında insanlar, emek, zaman, fazla sermaye harcamadan kazanacakları işleri aramaktadırlar. Bunların başında ve ilk başvurdukları olan dropshipping yöntemi gelmektedir. Piyasada sadece dropshipping eğitimi 100-200 dolara satılmaktadır. Drop shipping aslında stoksuz satış demektir. Herhangi bir stok yapmadan stok oluşturmadan ürün satarak para kazanmaya denilmektedir. Kısaca, Ali’nin 10 liralık bir ürünü var. Siz de alıcı buldunuz Ahmet’e, 20 liraya sattınız. Bu işte hiç stok, depo masrafı gibi fonksiyonlar kullanmadan para kazandınız.

Dropshipping yapanlar genelde, bir başka mağazayla anlaşırlar. Kendi sosyal medya hesaplarından ya da sitelerinden ürünleri gösteriyorlar. Müşteri gelip sizin sitenizdeki ürünü alır. Sizde genel bilgileri anlaştığınız mağazaya aktarırsınız. Kargo masrafı, depo, stok ya da ürünün bozuk çıkma ihtimali olmadan direkt olarak müşteriye ulaştırırsınız.

Dropshipping için gereksinimler

Bilinen ve yapılan en karlı dropshipping modeli ise, Amazon üzerinden gerçekleşmektedir. E-ticaret yöntemi olan dropshipping, kazan konusunda da oldukça bonkördür. Peki fazla iş gerektirmeyen bu yöntemi yapmak için şunlar gerekmektedir;

  1. Tedarikçi bir mağazayla anlaşmak
  2. Belli bir bilgi birikim olması
  3. Online olarak satacaksanız bir sitenizin olması eğer siteniz yoksa online alışveriş sitelerini kullanabilirsiniz; n11, hespiburada, amazon, ebay gibi.
  4. Ürün hakkında bilgi sahibi olmalı. Ürünü görmeden satacağınız için, ürün hakkında en azından bilgi sahibi olmanız avantaj sağlayacaktır.

Dropshipping yaparken harcamalar nelerdir:

Yeni iş fikri ile drop shipping yapmak isteyen insanlar gelirden çok gidere bakmaktadır. Çünkü mevcut gelirleri ortadadır. Genel olarak giderleriniz stok olmasa da azıcık bulunmaktadır. Lakin bu giderler geliri arttıracaktır. Dropshipping giderleri şunlardır;

  1. Google, facebook, instagram gibi sitelerden reklam harcamaları
  2. Ofis açacaksanız kira, ıvır zıvır gibi giderler
  3. Yıllık online alışveriş merkezine vereceğiniz gider
  4. Yanlış ürün nedeniyle müşteri kaybı (dolaylı gider)
  5. Yurt dışı için masraflar dolar bazında olduğundan ilk başlarda çok görünmektedir

Kar marjı oldukça yüksek olan dropshipping sisteminde, kaybetmekten çok kazanmayı, korkudan çok cesaretli olmayı, günü kurtartmaktan çok geleceğe yatırım olarak bakmalı ve o şekilde davranmalısınız. E-ticaret ürünleri hem zaman hem de fazla emek gerektirmeyen iş olduğu için yeni iş fikirleri olarak görülmektedir.

Yeni iş fikirleri kategorimizde daha fazla makale okumak ve fikir edinmek istiyorsanız buraya tıklayarak diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu