Devlet Destekli Traktör Kredisi 2021
2021 yılı itibariyle devlet destekleri devam etmektedir. Devlet destekli traktör alımı alanında da belirli şartlarla yapılmaktadır.

Devlet destekli traktör kredisi için, TKDK traktör desteği, faizsiz traktör kredisi ve KOSGEB traktör desteği hakkında 2021 güncel bilgiler
2021 yılı devlet desteği ile traktör alımı yapmak isteyenler ikinci el ve sıfır traktör için kredi alabilmektedir. Tarımsal faaliyetlerde kullanmak üzere devlet destekli traktör alımı yapan çiftçilere hibe ve kredi imkânı sunulmaktadır. Tarım alanında çiftçilerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan traktör alımını kolaylaştırmak, üreticiyi teşvik ederek yerli üretimin de artmasını sağlamaktadır.
Devlet Destekli Traktör Kredisi Şartları
Devlet destekli traktör kredisi koşulları sağlandığı takdirde 30 bin TL hibe ve 100 bin TL sıfır faizli kredi imkânı bulunur. Krediye 20 bin nüfusun altındaki yerleşim yerlerinde yaşayan 18-41 yaş arasındaki çiftçiler başvurabilir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen 100 bin TL kredi Ziraat Bankası aracılığı ile sağlanır. Başvurular ikamet edilen bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı birimlerine gidilerek gerçekleştirilir. 2021 yılı için başvurular 31 Mayıs tarihinde sonlanmıştır.
Hibeli olarak traktör almak isteyenler TKDD ve IPARD programları kapsamında destek almaktadır. TKDD desteklemesi ile süt üreticileri, çiftlikler, aromatik bitki yetiştiricileri krediye başvuru gerçekleştirebilmektedir. Proje kapsamında 82 KW, 110 hp gücünde olan traktörler için destek verilmektedir. Devlet traktör desteğinden yararlanmak için çiftçilerin belirtilen illere kayıtlı olarak çiftçilik yapması gerekmektedir.
Uygun Faizli Traktör Kredisi
Düşük faizli traktör kredisi Ziraat Bankası tarafından çiftçilere sağlanır. Devlet destekli traktör alımı projesinde de aracı olan banka, traktör alımına yönelik faiz oranını yıllık %6 olarak belirlemiştir. 2021 yılı Tarım Ve Hayvancılık Kredileri Uygulama Tebliği’nde zirai kredilendirme belgesi bulunan traktörlere yönelik yatırım kredisi verilebilmesine karar verilmiştir. Krediden yararlanacak üreticilerin bitkisel üretim, küçükbaş/büyükbaş hayvancılık, kanatlı üretimi alanlarından en az birisine dair çalışmalar gerçekleştirmiş olması gerekir. Traktör fiyatına göre indirim oranlarındaki değişiklik şu şekildedir:
- Traktör modeli 75 bin altında ise %50 indirim olacaktır.
- 75 bin – 250 bin arası için ise %25 indirim imkânı bulunmaktadır.
Video: Tarım TV
Devlet Destekli Traktör Alımına Kredi
Yeni traktör için kredi sabit faizli kredi kampanyaları ile sağlanmaktadır. Ödeme planları 3,6 ya da 12 ayda bir şeklinde ayarlanabilmekle birlikte fatura tutarının azami %75’ine kadar traktör kredisi alma imkânı bulunur. Ziraat Bankası, Halkbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Akbank ve TEB tarafından tarımsal aletlerin alınmasına destek verilmektedir.
Halkbank’tan Traktör Kredisi
Halkbank traktör kredisiile çiftçilere finansman olanağı sunulmaktadır. Halkbank, tarıma dayalı üretim süreçlerini arttırmak amacıyla çiftçilere hizmet vermektedir. Devlet destekli traktör alımı projesinden yararlanamayanlar Halkbank Tarım Destek Paketi ürünüyle çiftçilere hasat zamanında yapılan ödeme avantajından yararlanabilir. Halkbank, traktör ve tarım makineleri kredisi ile 60 aya varan vade seçenekleri ile sıfır ya da ikinci el traktör alımına imkân sağlar. Alınacak ekipmana göre kredi limitleri şu şekilde belirlenmiştir:
- Sıfır traktör alımında traktörün KDV’li fatura tutarı üzerinden %70’i,
- İkinci el traktörlerde kasko bedelinin azami %50’si kredi üst limitinin tespitinde dikkate alınır.
Konu Başlıkları:
Köyde yaşayana ve üretim yapıp katma değer sağlayana devlet elbette destek verecek vermeli de ama traktöre gelmeden önce bazı kalemler var ki üreticinin yoluna takoz koyuyor mesela gübre fiyatları yada tohum maliyeti mazot fiyatlarından hiç bahsetmiyorum bile şimdi devlet destek veriyor verdiği destek en fazla 72 ay kredi oluyor geri ödemesiz ver yada %50 oranını ödet birde işin içinde faiz oranı var %6 diye bir faiz oranı mı olur zaten adam %6 faizle 250.000 tl traktör alacaksa daha işe başlamadan batmış demektir.Bu iş kumar gibi tarlayı ektin hastalık oldu kuraklık oldu hasat tarlada kaldı ne olacak kredi nasıl ödenecek bunu kimse merak etmez çiftçi kendi başına bırakılır.Atatürk zamanında traktörler Amerika’dan bozuk para fiyatına alınmıştı.
Maalesef çiftçiler kaynaklarının büyük bir kesimini traktör için harcıyor ve bu nedenle demirbaşı olmayan çiftçi iflas bayrağını çekiyor diyebiliriz.Şimdi sen çiftçiye 30.000 hibe vereceksin 100,000 tl de kredi kullandıracaksın bu olacak çiftçiye Toplam Maliyet 153.351 TL Faiz Oranı %1,26 *Yıllık maliyet oranı %20,02 Aylık Taksit 2.547 TL bu şartlarda çiftçiye 30,000 hibe verdim diye hava at adam faizden 53 bin gördü 30.000 senin paran geriye 23,000 kaldı yine zararda bu böyle olmaz dışarıdan değil kendi ülkende ki traktörü satın al devlet traktörü çiftçiye destek amaçlı ücretli versin çiftçiye asıl destek böyle olur.
Ah çiftçi ah sen de elinde ki imkanları sonuna kadar kullanarak atadan babadan kalan toprakları işlemeye çalış devlet arkanda yersen tabi eskiden de böyleydi diyeceğim ama babalarımız anlatır o zaman teknoloji yok tarım ve hayvancılıkta bir numarayız Atatürk’ün 5 yıllık 10 yıllık kalkınma planları işe yaramış köy enstitüleri bilgili tarım mühendisleri yetiştiriyor ve toprağa ekilen yerli tohumumuz hastalık yok hormon yok GDO hiç yok birde en önemlisi İMECE var o günlere geri dönmek imkansız biliyorum ama şu şartlarda atalar baba mesleğini bırakmayın derken biz devam ederken bize destek bu şartlarda verilmesi gerçekten bize verilen değeri gözler önüne seriyor.Bizler destek vs istemiyoruz gölge etmesinler başka isyan istemiyoruz.
Çiftçinin en büyük masraf kalemi ve ihtiyacı traktör diyebiliriz.Destek verilecekse bu kalemde verilmesi çok iyi olacaktır.Şuan çiftçinin elinde 30 senelik traktörler bulunmakta ve bu traktörlerle gelişmekte olan profesyonel tarımda çok geride kaldılar.Bu açığı kapatmak ancak yeni cihazlarla teknolojiyi takip etmekle olacaktır.Bunun içinde borcun içinde kendini kurtarmaya çalışan çiftçinin elinde tutmakla ona zor gününde destek vermekle olacaktır.Ben devletin bu desteği layığı ile vereceğiniz verse de geri ödemede bir anlam ifade etmeyecek durumlara neden olacağını düşünmekteyim.Umarım yanılırım ama görünen köyde klavuz istemiyor.Tarımda ne durumda olduğumuz ortada normal şartlarda başka ülkelerde tarım bakanının en az 10 defa istifa etmesi gerekirdi ama bizdekiler birde suçu bize atarlar.Allah sonumuzu hayr eylesin.
Traktör tarımda zamandan kazanma ve iş gücünü minimuma indirmemiz de biz çiftçilerin en önemli araç gerecidir.Bu aracı kullanmak verimliliği artırmakla eş değerdir.Artık eskisi gibi İMECE kalmadı herkes tarlasını sürüyor ekiyor biçiyor keyfine bakıyor traktörü olan ve iş yapan çok rahat ediyor.Devlet aslında bu iş için biraz geç kaldı tarım bittikten sonra bu yardımlar başladı çiftçi traktörünü sattıktan sonra verdiğiniz traktör alım desteğinin bir anlamı kalmıyor traktörü satmadan başka bir proje ile destek verilse çiftçi traktörünü niye satsın bu kasabın satırsız kalması gibi bir durum ağlanacak halimiz var ama maalesef tarımda ilerledik diye gülüyoruz.