Bankacılık

Akbank Otomatik Ödeme Talimatı Verme

Akbank otomatik ödeme talimatı vererek chip para kazanabilir, kampanyalardan yararlanabilir ve ekstra puan kazanabilirsiniz. Nasıl otomatik ödeme talimatı verebileceğinizi konunun devamında görebilirsiniz

Akbank otomatik ödeme talimatı vererek chip para kazanabilir, kampanyalardan yararlanabilir ve ekstra puan kazanabilirsiniz. Nasıl otomatik ödeme talimatı verebileceğinizi konunun devamında görebilirsiniz.

Akbank otomatik ödeme talimatı işlemleri için belirlenen kanallar aşağıda sıralanmıştır:

  • Akbank Şubeleri
  • Akbank İnternet Şubesi
  • Akbank Mobil Uygulaması
  • Akbank Müşteri Hizmetleri
  • Akbank ATM’leri

Akbank tarafından belirlenen kanallardan bir tanesi üzerinden ödeme talimatı oluşturmak için banka müşterisi olunması gerekir. Akbank kredi kartı ya da banka kartı kullanımıyla, fatura ve kurum ödemeleri adına ödeme talimatı oluşturulmaktadır. Akbank otomatik ödeme talimatı oluşturulduktan sonra, istenen tarihlerde ödemeler durdurulabilir ya da sona erdirilebilir.

Akbank Otomatik Ödeme İşlemlerinin Genel Özellikleri

Akbank ödeme talimatı işlemlerinin genel özellikleri aşağıda detaylıca açıklanmıştır:

  • Akbank vadeli/vadesiz hesap kartı ya da Axess kredi kartı üzerinden ödeme talimatı oluşturulmaktadır.
  • Akbank vadeli hesaplarında ya da kredi kartında bulunan bakiye tutarınca, otomatik ödemeler için talep oluşturulabilir.
  • Sabit ve kablosuz internet faturası, kablolu televizyon faturası, elektrik faturası, su faturası, doğalgaz faturası ve cep telefonu faturaları için otomatik ödeme yapılmaktadır.
  • Kira ödemeleri, SGK prim ödemeleri, vergi ödemeleri ve bireysel kişilere olan ödemeler adına ödeme talimatı verilmektedir.
  • Düzenli ödemeler adına talimat verildikten sonra, fatura ödemelerinin takip edilmesine gerek duyulmamaktadır.
  • Düzenli ödeme için talep edilen tarihlerde, ödemeler tamamlanmaktadır. Düzenli ödeme tarihleri hasta sonuna denk geldiği zaman, hafta içi mesaisinin başladığı günde ödemeler yapılmaktadır.
  • Talimat verilen ödemelerin son ödeme günü bilgileri ve fatura tutarlarının sorgulanması için Akbank internet şubesi ve mobil uygulaması kullanılabilir.

Akbank Müşteri Hizmetleri Ödeme Talimatı

Akbank telefon bankacılığı otomatik ödeme talimatı işlemleri için 444 2 525 numarası kullanılmalıdır. Müşteri hizmetleri arandıktan sonra, giriş ekranında kimlik bilgileri istenecektir. Banka tarafından belirlenen müşteri numarası ya da kimlik numarasıyla birlikte, kart numarası ve şifresiyle kimlik bilgileri doğrulanabilir. Müşteri hizmetleri tarafından telefon numarasına gönderilecek güvenlik şifresi doğrulandıktan sonra, müşteri hizmetleri işlemleri açılacaktır. Akbank müşteri temsilcisiyle irtibat kurulduktan sonra, otomatik ödeme talimatı verilecek hesaplar belirlenmeli ve talimat onaylanmalıdır.

Akbank İnternet Şubesi Otomatik Ödeme Talimatı Oluşturma

Akbank online bankacılık işlemleri kapsamında, internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulaması üzerinden ödeme talimatı oluşturulmaktadır. www.akbank.com.tr adresi kullanılarak, Akbank internet sitesi açılmalıdır. İnternet sitesinin sağ köşesindeki menüden “Kendim İçin” bölümü tercih edilmeli ve “Bireysel Bankacılık” seçeneğine tıklanmalıdır. Açılan sayfada bulunan “Akbank Mobil Giriş” butonuna tıkladıktan sonra, T.C. kimlik numarası ya da kredi kartıyla olmak üzere iki farklı giriş ekranı açılacaktır. Kimlik bilgileri ve kart bilgileri doğrulandıktan sonra, internet bankacılığı girişi tamamlanacaktır. İnternet bankacılığı ekranında yer alan menüden “Ödemeler” bölümü tercih edildikten sonra, “Fatura Ödemeleri” seçimi yapılmalıdır. Fatura ve kurum ödemeleri adına otomatik ödeme talimatı oluşturulduktan sonra, belirlenen tarihler içerisinde tüm ödemeler tamamlanacaktır. Akbank internet şubesi girişi tarayıcı yerine mobil uygulama kullanılarak da gerçekleştirilebilir.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu