Güncel Konular

Özel Sağlık Sigortası Nedir? Özel Sağlık Sigortası Fiyatları

Özel sağlık sigortası nedir? Ne işe yarar? Özel sağlık sigortası fiyatları 2020'de nasıl? Sigorta neleri kapsar? En iyi özel sağlık sigortası firması hangisi? Tüm merak edilenleri konumuzda bulabilirsiniz.

En uygun sağlık sigortası şirketler arasında şirketin genel prosedürleri ve kişinin risk durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda sağlık açısından risk durumu yüksek olan kişilerin, düşük olan kişilere nazaran ödeyecekleri ücret elbette farklı olmaktadır. Bununla birlikte şirketlerin öngörmüş olduğu ücretler elbette şirketten şirkete değişiklik göstermektedir. Ucuz sağlık sigortası yaptırmak için ilk incelenmesi gereken unsur sağlık sigortasının neleri kapsadığı ve nasıl hesaplandığıdır. Bununla birlikte piyasada en uygun sağlık sigortası yapan firmalar şu firmalar olarak bilinmektedir:

  • AXA Sigorta
  • Anadolu Sigorta
  • Acıbadem Sigorta
  • Ziraat Sigorta
  • Ak Sigorta
  • Allianz Sigorta
  • Mapfre Sigorta
  • Ray Sigorta

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Bireysel sağlık sigortası, kaza ve hastalık durumlarında tedavi alırken giderlerinizin sigorta firması tarafından karşılanmasını sağlayan bir poliçedir. Bu poliçeden faydalanan kişiler, devlet sigortasından daha kapsamlı bir şekilde tedavi giderleri, muayene masrafları gibi ücretleri ödememektedir. Özel sağlık sigortası yaptırmanın bir diğer faydası ise doktor ve sağlık kurumu seçilmesinde tamamen özgür olunmasını sağlamasıdır. Sağlık sigortalarının büyük bir kısmı yurt dışındaki hastanelerde dahi tedavi giderlerini karşılamaktadır.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Bireysel sağlık sigortası kapsama alanı genellikle yalnızca yurt içini değil yurt dışını da kapsamaktadır. Özel sağlık sigortası kapsamında sunulan genel hizmetlerden bazıları şunlardır:

  • Yurt içi yatılı tedavi durumlarında; ameliyat, oda, doktor, ilaç, tanı, kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz masrafları sigorta şirketlerince karşılanmaktadır.
  • Yurt içi ayakta tedavi durumlarında ise; doktor muayenesi, ilaç, tanı, fizik tedavi, diş tedavisi ve kolonoskopi masrafları sigorta şirketince karşılanmaktadır.
  • Ayrıca yurt içinde ameliyatlar, doğum ve ambulans masrafları da şirketlerce karşılanmaktadır.
  • Yurt dışında da muayene, tedavi ve ameliyat masrafı yine şirketlerce karşılanmaktadır.

Özel sağlık sigortalarının kapsamının bu kadar geniş olması, ücretlerinin de aynı oranda artmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple ucuz sağlık sigortası bulmak büyük önem arz etmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları 2020

Özel sağlık sigortası fiyatları, bireyin risk durumuna göre belirlendiği için genel olarak kişiye özeldir. Çünkü her kişinin sağlık durumu ve haliyle risk durumu değişiklik göstermektedir. Ücret hesaplanırken göz önünde bulundurulan bazı unsurlar şunlardır:

  • Medeni hal
  • Yaş
  • Cinsiyet
  • Sağlık durumu
  • Kronik rahatsızlık
  • Aileden geçebilecek kalıtsal hastalıklar
  • Sigorta yapılma anına kadar geçirilmiş hastalıklar

Özel sağlık sigortası fiyatları ortalama senelik 600 TL ile 4.500 TL arasında değişebilmekte. Üstteki kriterler ve sigortanın kapsamı fiyat konusunda belirleyici unsur.

Bu kapsamda kişilerin risk durumu düşükse daha düşük ücret, yüksekse daha fazla ücret alınmaktadır. Bununla birlikte elbette her sigorta şirketinin asgari sınırı farklıdır. Bu kapsamda aynı risk durumunda olan kişiye bazı sigorta şirketleri daha düşük ücret öngörürken bazıları daha pahalı bir ücret talep etmektedir.

Geniş Kapsamlı Ucuz Sağlık Sigortası

Uygun fiyata sağlık sigortası yaptırılabilecek firmaların bazıları ve bu sağlık sigortalarının genel özellikleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Anadolu Sigorta Sağlık Sigortası: Hesaplı sağlık sigortası kapsamında oldukça uygun fiyatlı sağlık sigortası sunan firma yukarıda saydığımız ve bir sağlık sigortasında olabilecek her türlü seçeneği kapsamaktadır. Kapsama alanı bu kadar geniş olmasına rağmen oldukça avantajlı bir ücret ile kişi sigortalanmaktadır.
  • AXA Sağlık Sigortası: AXA sağlık sigortası kapsamında yukarıdaki hizmetlerin yanı sıra check- up ve geniş asistans seçenekleri gibi ek hizmetler de sunulmaktadır. Buna rağmen ücretleri oldukça düşük tutan bir firmadır. Firmanın çok daha geniş hizmetler almak isteyenler için sunmuş olduğu başka sağlık sigortası seçenekleri de bulunmaktadır. Fakat bu sağlık sigortalarının ücretleri de yüksektir.
  • Ak Sağlık Sigortası: Ak sağlık sigortası, yalnızca kişinin kendisini değil ailesini ve çocuklarını da kapsamaktadır. Bir sağlık sigortasından beklenebilecek her türlü hizmeti sağlayan bir sigortadır. Ücretleri en düşük sağlık sigortalarından birisidir.
  • Allianz Sağlık Sigortası: Allianz sağlık sigortası her bütçe için özel bir seçenek sunmaktadır. Bu sebeple ucuz sağlık sigortası arayanların da tercih edebilecekleri bir firma seçeneğidir. Sağlık sigortası kapsamını genişletip daraltarak fiyatları kişiye özel olarak belirleme imkanı sunmaktadır.

En İyi Özel Sağlık Sigortası Yapan Firmalar

  • Acıbadem Sağlık Sigortası: Özel sağlık sigortası ile doktor ve sağlık kurumu seçimi tamamen kişiye bırakılmaktadır. Acıbadem sağlık sigortası da sigorta kapsamını size bırakarak çok daha uygun bir sigorta oluşturmanıza imkan tanımaktadır. Bu sayede genel bir özel sağlık sigortası kapsamına giremeseniz de oldukça uygun fiyatla sağlık sigortası alabilirsiniz.
  • Mapfre Sağlık Sigortası: Mapfre genel sağlık sigortası yanında seyahat sağlık sigortası hizmeti de bulunan bir sigorta şirketidir. Sigorta şirketi tarafından yapılan özel sağlık sigortası bir sağlık sigortasının kapsaması gereken tüm noktaları içermektedir. Mapfre sağlık sigortası fiyatları ise orta bir düzeyde seyretmektedir.
  • Ray Sağlık Sigortası: Ray sağlık sigortası kapsamında birkaç seçenek sunan bir firmadır. Bu seçenekler arasından tercih yapılarak sizin için daha uygun sigortayı seçebilirsiniz. Sağlık sigortalarının hepsi check-up hizmetini kapsamaktadır. Bununla birlikte tedavi karşılama yüzde oranları değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin, bir planda yüzde yüze kadar ayakta tedavi masrafları karşılanırken başka bir planda yüzde seksen oranında karşılanmaktadır.
  • Ziraat Sağlık Sigortası: Ziraat sağlık sigortası da bazı paketler ile sigorta seçenekleri sunmaktadır. Bu paketler arasında fiyat değişikliği ile birlikte sigortanın kapsama alanı da değişmektedir. Bununla birlikte en düşük pakette dahi masrafların büyük kısmının karşılanmasını sağlayan oldukça avantajlı sigorta seçenekleri sunduğu için tercih edilmektedir.

Sağlık Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlık sigortasında özellikle ücret belirlemesi yaparken dikkat edilecek konulardan ilki sigorta yaptırmak isteyen kişinin belirlediği kapsamdır. Sigorta yaptırırken pek çok sigorta şirketi size paketler sunarak seçim yapmanızı istemektedir. Bu seçiminizi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken  unsur ucuz sağlık sigortası kapsama alanına giren sağlık kuruluşlarının yaygın olmasıdır. Ayrıca limitli bir seçim yapmakta ücretin azalması açısından oldukça faydalı olabilmektedir. Kişi genel sağlık harcamalarını göz önüne alarak daha düşük bir limit tercihi yapabilir.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu